Räddningstjänsten Jämtland Hem Ledord - Den åttuddiga stjärnan

Du är här:

2019-08-29

Risk för skyfall i samband med åskskurar

Vi ser en närbild på en mörk väg, den är täckt av ett lager vatten och stora regndroppar slår ned på ytan och det skvätter upp vatten...

Under torsdag eftermiddag och kväll 29 augusti rör sig två regnområden över länet. De beräknas vara kraftiga och kommer in från väster och rör sig i nordostlig riktning. Första skurarna kommer under tidiga eftermiddagen och sedan blir det troligen ett uppehåll framtill kvällen då det återigen kommer stora mängder regn.

Risk för översvämningar

SMHI informerar om att det finns risk för skyfallsliknande regn, 35-50 mm, i samband med åskskurar. Att det finns risk för stora regnmängder som kan medföra översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag. Samt risk för översvämmade vägar. Osäkerheten i väderutvecklingen är dock stor. Om prognoserna blir säkrare kan de ersättas av en varning, enligt info på SMHI:s webb.

Uppmaning till dig

Om du brukar drabbas av översvämning är det läge att förbereda sig. Och för alla ute på vägarna gäller det att ta det lugnt och köra försiktigt med anpassad hastighet och gott avstånd till andra trafikanter.

Räddningstjänsten Jämtland

Tel 063-14 80 00
info@rtjamtland.se

Besöksadress

Fyrvallavägen 4
831 43 Östersund

Postadress

Box 71
831 21 Östersund​

Fakturaadress

Box 705, Referens 744700
831 28 Östersund