Räddningstjänsten Jämtland Hem Ledord - Den åttuddiga stjärnan

Du är här:

2017-02-01

Prova-på-dag för kvinnor den 8 mars


Vad gör en brandman?

En arbetsdag på en brandstation kan ofta vara mycket varierande och innehåller övningar, förebyggande arbete, träning, underhåll av utrustning och givetvis också att åka på utryckningar.

Därför vet du som brandman aldrig till 100 procent vad som kommer att hända under ditt arbetspass och när larmet går kan det vara allt från en trafikolycka eller en villabrand till någon som håller på att drunkna. Man måste alltså alltid vara väl förberedd och redo för allt.

Samarbete är också viktigt då du jobbar väldigt tätt med din grupp både på larm och när ni är hemma på stationen.

Vill du prova?

I Jämtlands Räddningstjänstförbund arbetar idag ca 50 kvinnor som brandmän och vi ser gärna att vi får ännu fler kvinnliga kollegor.

För att visa alla intresserade tjejer där ute lite av vad brandmannayrket har att erbjuda och att du som tjej har alla möjligheter att arbeta som brandman så ordnar vi därför onsdagen den 8 mars en Prova-på-dag för just tjejer. Under den dagen kommer du bland annat att få information om brandmansutbildningen, prova våra fystester och lära dig mer om den verksamhet som bedrivs på Räddningstjänsten i Östersund.

Dagen startar 14.00 på brandstationen i Östersund där vi inleder med en presentation av förbundet. Under de följande timmarna kommer du sedan att få ta en närmare titt på alla bilar och all vår utrustning, prova på olika arbetsmoment som t.ex. klippa taket på en bil och se hur en insats vid en villabrand kan se ut. Efter detta så knyter vi ihop säcken och avslutar kvällen kring kl. 20.00.

Vi bjuder givetvis på fika och mat under eftermiddagen!

Åldersgräns 16 år.

För mer information eller anmälan, maila:

Nils Ahlenius, nils.ahlenius@ostersund.se

Johan Dumky, johan.dumky@ostersund.se

eller ring 063-14 80 00.

Hoppas vi ses i mars! Välkomna!

 

Räddningstjänsten Jämtland

Tel 063-14 80 00, fax 063-14 80 05
info@rtjamtland.se

Besöksadress

Fyrvallavägen 4
831 43 Östersund

Postadress

Box 71
831 21 Östersund​

Fakturaadress

Box 705, Referens 744700
831 28 Östersund