Räddningstjänsten Jämtland Hem Ledord - Den åttuddiga stjärnan

Du är här:

2019-08-25

Brand vid värmeverk i Lugnvik

I bilden syns stora högar med flis och grot, i högen till höger i bild slår eldslågor upp. Ett antal brandslangar ligger längs marken och två brandmän rör sig långt bort i bildens mitt.

Just nu, eftermiddag söndag 25 augusti, har vi en pågående brand vid värmeverket i Lugnvik. Det rör sig främst om en stor hög med grot (grenar och trädtoppar) som brinner. Det brinner även i intilliggande bränslehögar men då med lägre intensitet.

Räddningstjänsten från Östersund och Brunflo är på plats och jobbar med att släcka bränderna. Ingen har kommit till skada vid platsen och risken för spridning till byggnader bedöms som liten.

Rök från branden

Det ryker kraftigt från platsen och röken sprider sig just nu i ostlig riktning. Om man känner sig besvärad utav röken så uppmanas man gå inomhus och hålla fönster och dörrar stängda.

Uppdatering 20:30 - Släckningsarbetet avslutat 20:00

Under eftermiddagen och kvällen har släckningsarbetet vid värmeverket i Lugnvik fortsatt. För att komma åt bränderna så har man haft hjälp av maskiner som har fördelat ut det brinnande materialet. Klockan 20:00 kunde räddningstjänsten avsluta insatsen och lämna över efterbevakningsansvaret till fastighetsägaren.

En hjullastare lyfter undan eldhärjat material från en hög grot för att brandmännen ska komma åt kärnan till branden.
En grävmaskin lyfter undan eldhärjat material från en hög grot för att brandmännen ska komma åt kärnan till branden.

Räddningstjänsten Jämtland

Tel 063-14 80 00
info@rtjamtland.se

Besöksadress

Fyrvallavägen 4
831 43 Östersund

Postadress

Box 71
831 21 Östersund​

Fakturaadress

Box 705, Referens 744700
831 28 Östersund