Räddningstjänsten Jämtland Hem Ledord - Den åttuddiga stjärnan

Du är här:

2019-05-31

Brand på stolpfabrik i Kälarne

Foto från gården utanför Octowoods verkstad. Vatten sprutas mot byggnaden från höjdfordon.

Sedan eftermiddagen idag har vi bekämpat en brand på OctoWoods stolpfabrik utanför Kälarne, Bräcke kommun.

Larmet kom in till räddningstjänsten i form av ett automatiskt brandlarm klockan 15:47 på fredagseftermiddagen. När styrkan från Kälarne kom till platsen kunde de konstatera att det brutit ut en brand i företagets verkstad.

Den ursprungliga branden i verkstaden är nu släckt men branden har spridit sig till byggnadens konstruktion och styrkorna på plats arbetar nu tillsammans med personal från företaget med att lyfta av taket och på så vis komma åt branden. Verkstaden där branden startade är sammanbyggd med andra lokaler på området och det föreligger en viss spridningsrisk till andra lokaler.

Ingen brandrök är hälsosam och självklart ska en därför undvika att vistas i röken men det är inga farliga ämnen eller liknande som är involverade i branden.

Förutom Kälarne har styrkor från Bräcke, Hammarstrand och Östersund larmats till platsen.

Uppdatering klockan 23:45:

Branden har till huvudsak kunnat begränsas till verkstadsdelen och räddningstjänsten har nu avvecklat huvuddelen av sin insats på OctoWood. Endast styrkan från Kälarne finns kvar på platsen tillsammans med representanter för företaget. Under natten kommer arbete med släckning av mindre glödbränder och efterbevakning att pågå.

Räddningstjänsten Jämtland

Tel 063-14 80 00
info@rtjamtland.se

Besöksadress

Fyrvallavägen 4
831 43 Östersund

Postadress

Box 71
831 21 Östersund​

Fakturaadress

Box 705, Referens 744700
831 28 Östersund