Praktik på Östersunds brandstation

Lovisa Bond har gått första året på brandingenjörsutbildningen på Lunds Tekniska Högskola. I sommar har hon haft praktik hos oss under sju veckor för att få en inblick i arbetet på räddningstjänsten.

Vad har hänt under praktiken?
– Jag har följt styrkan och insatsledaren i Östersund. Det har varit ganska lugnt, men första veckorna var det mer larm. Bland annat ett stort larm med en industribrand dit jag följde med styrkan. Annars har jag varit med på allt från övningar till återställning och innebandymatcher.

Vad har du lärt dig om räddningstjänsten under veckorna?
– Jag har fått en bredare bild av verksamheten. Det är viktigt med samarbete på skiften och mellan avdelningarna. Det har varit intressant att se hur det går till i verkligheten. Jag gillar denna typ av arbetsplats – där man inte vet vad som kommer hända härnäst.

Vad tänker du om framtiden då, blir det räddningstjänst?
– Ja jag vill jobba inom räddningstjänsten sen, det är slutmålet. Jag planerar att gå påbyggnadsutbildningen på MSB för det också. Vi får med oss en bredd i utbildningen så vi kan jobba både förebyggande och operativt. Jag kommer gärna tillbaka till Jämtland efter studierna så då hoppas jag att det finns något jobb att söka. Jag har trivts otroligt bra på den här stationen.

Tack Lovisa och lycka till!