Räddningstjänsten Jämtland Hem Ledord - Den åttuddiga stjärnan

Du är här:

2014-09-04

Riskfyllt att elda eller grilla nu

Det är relativt torrt i skog och mark i stora delar av Jämtlands län. Även om det inte råder formellt eldningsförbud i Jämtlands län, rekommenderar vi att undvika eldning utomhus för närvarande och vara mycket försiktig vid grillning utomhus.


Den varma, och i stora delar av länet regnfria period, vi haft en tid innebär inte bara att en brand snabbt får fäste, utan också att branden sprids väldigt fort. Det gör det svårt att själv släcka en eld som spridit sig. Även för oss på räddningstjänsten blir bränder i skog och mark svåra att släcka.


Därför rekommenderar vi alla att undvika eldning utomhus just nu. Vid grillning utomhus ska man vara mycket försiktig och grilla på färdigställda grillplatser i betong eller sten för att minimera risken att elden sprider sig och blir en brand. Det går också bra att använda fasta hemmagrillar som står på egna ben och inte är i kontakt med eller nära marken.

Tänk på att engångsgrillar lätt kan orsaka bränder - de är lömska och kan bli mycket varma. Ställer du en engångsgrill i gräset kan det lätt ta eld i gräset.

Och ha alltid god tillgång till vatten, så du kan släcka elden efter dig.

Vill du ha mer information om eldning utomhus, klicka på följade länk:

http://www.dinsakerhet.se/brand/Eldning/


Räddningstjänsten Jämtland

Tel 063-14 80 00, fax 063-14 80 05
info@rtjamtland.se

Besöksadress

Fyrvallavägen 4
831 43 Östersund

Postadress

Box 71
831 21 Östersund​

Fakturaadress

Box 705, Referens 744700
831 28 Östersund