Räddningstjänsten Jämtland Hem Ledord - Den åttuddiga stjärnan

Du är här:

2013-11-22

Förbundets nya chef

Micael Lundmark och Anders Edvinsson

Micael Lundmark och Anders Edvinsson

Micael Lundmark - så heter räddningstjänsten Jämtlands nya förbundschef. - Vi ser fram emot att Micael börjar i förbundet. Jag är säker på att vi gjort en bra rekrytering, säger Anders Edvinsson, (S) direktionsordförande.

Rekryteringen

Efter tidigare förbundschef Morgan Olssons flytt till en tjänst som räddningschef i Oskarshamn har rekryteringsarbetet av ny chef pågått under sensommaren och hösten. 24 personer var intresserade av tjänsten som förbundschef och rekryteringsgruppen fastnade till slut för Micael Lundmark, 53 år som boende i Hegled utanför Östersund. Lundmark, som börjar 7 januari, kommer närmast från en tjänst som stabschef för stadsbyggnadsförvaltningen i Solna stad. Innan dess arbetade han några år i det privata näringslivet, bland annat som vd för Klocka fjällgård. Hans bakgrund är annars inom försvaret som officer vid Jämtlands flygflottilj och stabsofficer vid Högkvarteret och överbefälhavarens stab.

Uppdraget

Som chef för Jämtlands Räddningstjänstförbund får Micael ta sig an ett av landets största förbund inom branschen, åtminstone sett till antalet anställda som är drygt 400 och där deltidspersonalen är den absolut största delen, men också sett till ytan som utgör de fem ägarkommunerna.

- Micael får ett intressant uppdrag där fortsatt utveckling av förbundet är en högprioriterad fråga. Ägarkommunerna förväntar sig en effektiv räddningstjänst som klarar både lagens krav på beredskap och att ekonomin är i balans, säger Anders Edvinsson (S).

Micael säger själv att: - Det är ett spännande och viktigt uppdrag med många dimensioner och nutida såväl som framtida utmaningar. Jag ser särskilt fram mot att samarbeta med skickliga yrkesmänniskor som är beredd att utsätta sig själv för risker för att rädda andra människors liv. Den politiska dimensionen och vikten av samarbete med företrädare för ägarkommunerna finner jag stimulerande och central i rollen som förbundschef.

Räddningstjänsten Jämtland

Tel 063-14 80 00, fax 063-14 80 05
info@rtjamtland.se

Besöksadress

Fyrvallavägen 4
831 43 Östersund

Postadress

Box 71
831 21 Östersund​

Fakturaadress

Box 705, Referens 744700
831 28 Östersund